belépés
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

családállítás

a múlt tiszteletteljes elfogadásáért

Hellinger családállítás

A családállítás egy viszonylag új terápiás módszer, melynek kidolgozása Bert Hellinger nevéhez fűződik. Hellinger ebben ötvözte a pszichoanalízis, a hipnózis illetve a családterápia módszereit. A családállítás révén gyakran a lehető legrövidebb idő alatt kimutatható a problémák személyes és családi háttere, ami más eljárásokkal csak lényegesen később vagy körülményesebben tárható fel.

A betegségeink, tüneteink ugyanis szinte mindig a lélek mélyéről érkező segélykiáltásként értékelendők: ezek jelek, amelyek a test szintjén hívják fel magukra a figyelmet, és megnyitják előttünk a lehetőséget, hogy az elnyomott múltbeli élményt szeretettel beépítsük az életünkbe.

Szó lehet például korán meghalt szülő, testvér elvesztéséről, megszakadt terhességről melynek lelki fájdalmát nem dolgoztuk még fel. Előfordulhat, hogy a nagypapa gyilkosság áldozata lett, vagy valaki korábbi párjával szemben komoly igazságtalanságot követett el.

A terápia során egy úgynevezett szellemi mező segít abban, hogy felismerjük a problémák hátterét, okait. A családállítás csoportos formában történik, ahol a résztvevők egymást segítve jutnak el a múlt tiszteletteljes elfogadásáig.

Megoldás található párkapcsolati, szülő-gyermek kapcsolati problémákra, testi és lelki betegségekre vagy bármilyen egyéb esetekre is.

Ajánlott szakember:
Zsolnai Rita vagy 06 20 463 5195
További szakmai tartalmat és cikket az ajánlott szakember bemutatkozó oldalán találhat. Kattintson a nevére! Az csaladallitas@hegy.net e-mail címen egyesületünk ajánlott szakembereinek tud levelet írni.

Alább ehhez az oldalhoz írott hozzászólásokat olvashatja.
Szóljon hozzá, mondjon véleményt, adjon visszajelzést Ön is!

Köszönjük!

Szólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:Harmónia Egyesület - www.hegy.net
Honlapkészítés